Cine suntem

Centrul de meditații și cursuri de limbi străine Mathesis este fondat de Patricia Apostol și Paul Mihalache, care colaborează cu profesori dedicați, specialiști în domeniile lor și excelenți pedagogi.

Patricia Apostol (n. 1988) este asistent universitar asociat la Departamentul de Limbă și literatură franceză din cadrul Facultății de Limbi și literaturi străine a Universității din București și cercetător asociat la CEREFREA (Centre Régional Francophone de Recherches Avancées en Sciences Sociales) Villa Noël. Absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine, specializarea Franceză-Română, și a Facultății de Litere, specializarea Comunicare și Relații Publice, ambele la Universitatea din București, a urmat un Masterat în Teorie literară și comparată (prilejul întâlnirii cu Paul Mihalache) și unul în Studii franceze și francofone la aceeași Universitate. Doctor în filologie, a publicat articole de teorie literară, filosofie și estetică în volume naționale și franțuzești și un volum de autor dedicat literalității în literatură și pictură la Editura Ars Docendi (Universitatea din București). Bursa Academiei Române (2015) i-a permis să-și consolideze cercetarea doctorală din cadrul CESI (Centrul de excelență în studiul Imaginii, Universitatea din București) la Sorbona și la Paris-Diderot. Ulterior, Bursa Guvernului francez (2018 și 2019) i-a oferit două stagii post-doctorale la Paris în cadrul Departamentului de Filosofie de la Paris-Nanterre (Laboratorul Istoria artelor și reprezentărilor). A predat franceză la Renault și GDF (în București). Din 2011 ține meditații la franceză.

Paul Mihalache (n. 1982) este profesor de filosofie și logică. Aboslvent al Facultății de Filosofie din cadrul Universității din București, a urmat un Masterat în Filosofie și un Masterat în Teorie literară și literatură comparată la Universitatea din București și un Masterat în Literatură Universală și Comparată la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Doctor în filologie, a fost lector asociat la Catedra de Literatură universală și comparată de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A publicat eseuri și critică literară în Observator cultural, Tribuna, Vatra Românească și alte reviste. Poet și prozator, a publicat patru volume de autor (poezie, proză scurtă și roman) distinse cu diferite premii, printre care „Premiul pentru cel mai bun tânăr prozator al anului 2011”, pentru romanul Târg de arlechini. În afară de filosofie și literatură, este pasionat de limba și cultura engleză și de șah. A tradus peste zece cărți din limba engleză pentru editurile Curtea Veche și All. Din 2005 ține meditații la limba engleză. Deține categoria I la șah, numeroase premii la turnee naționale și internaționale, un loc III la Campionatul național (ELO <2000) în 2018 și două locuri IV la Campionatul european (ELO <2000) din Muntenegru (2018) și Grecia (2019). Din 2013 este consilier pentru dezvoltare personală, în urma absolvirii cursurilor de Consilier pentru dezvoltare personală, acreditate de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale.

Profesori

Cristina Mocanu-Vargancsik

Cristina Mocanu-Vargancsik este profesor de matematică și statistică, cu 25 de ani de experiență. A absolvit Facultatea de Matematică în Iași, un Master în Matematică și Studii aprofundate în Optimizare. Și-a început cariera didactică în Romania, unde a obținut toate gradele didactice. Între 2007 și 2021, a predat în școli internaționale din Emiratele Arabe Unite, Qatar și Kuwait, urmând curricula britanică și americană, precum și trei ani în învățământul superior. De-a lungul carierei, elevii ei au obținut rezultate remarcabile la Evaluarea Națională și la Bacalaureat în România, iar în străinătate la IGCSE, AS și A level în sistemul britanic, SAT, AP în sistemul american, atât la matematică, cât și la statistică. Din noiembrie 2021 s-a alăturat echipei Mathesis.

image7
genoveva-marin

Marin Genoveva

Marin Genoveva este profesoară de Matematică.  Cu o experiență de peste 10 ani în predarea acestei frumoase materii, doresc să asigur părinții elevilor că rezultatele obținute sunt foarte bune. Predau pentru orice nivel, inclusiv pt examen de capacitate și bacalaureat. Pot lucra atât individual, cât și cu grupe. Folosesc o metodă pedagogică care a dus până acum la consolidarea încrederii în sine a elevului, astfel încât acesta va solicita ieșirea la tablă (la șocală) după primele două sau trei ședințe.v

Radu Capșa

Radu Capșa predă Matematica la Universitatea din București, unde ține un un curs tutorial pentru studenții de anul I. Predă, de asemenea, cu multă pasiune și entuziasm elevilor de gimnaziu și liceu, în special celor care se pregătesc pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat. În cadrul ședințelor sale se pune accentul pe înțelegere și exersare. De asemenea, obișnuiește să dea exemple și să facă analogii cu situații practice din viața cotidiană, pentru ca elevii să înțeleagă utilitatea practică a matematicii și să o învețe cu plăcere.

capsa
ruxandra

Ruxandra Rădulescu

Ruxandra Rădulescu este profesoară de Logică și Filosofie. Are o experiență vastă cu copiii, începând să activeze în domeniul pedagogic încă de când era în liceu, în cadrul programelor de voluntariat, unde preda matematică și logică. Ca fostă olimpică la logică și absolventă a Facultății de Filosofie din București, Ruxandra a hotărât să facă din pasiunea ei chiar parcursul profesional și să transmită și altora cunoștințele pe care le are. Vorbește fluent engleza, fiind fostă studentă și a Universității Groningen, din Olanda. Metoda ei pedagogică se axează pe persoana pe care o are în față, adaptând felul în care predă la necesitățile și înclinațiile cursanților.

De asemenea, predă Matematica pentru elevi de școală primară și de gimnaziu.

Diana Tălpeanu

Diana Tălpeanu este profesoară de Limba și Literatura Franceză. A absolvit Facultatea de Litere, secția Română-Franceză și, în prezent, este masterandă în cadul aceleeași facultăți. Este o fire deschisă, prietenoasă și reușește să transmită elevilor entuziasmul ei pentru literatură. A reușit să colaboreze foarte bine inclusiv cu elevi cu dislexie.
 
fccd4a4f-d3a5-4cf5-b78f-da8cc6fc900b
image15

Mirela Grigoraș

Mirela Grigoraș predă matematică. A absolvit Facultatea de Matematică și Informatică din București și a urmat modulul psihopedagogic. Este pasionată de matematică, caldă și extrem de riguroasă și este îndrăgită de toți elevii ei, de la copii de la școala generală până la adolescenți în prag de Bacalaureat.

Andreea Fasolă

Andreea Fasolă ține meditații la limba și literatura română. Absolventă a Facultății de Litere în cadrul Universității din București, urmează acum Masteratul de Didactici ale disciplinelor filologice. Este o profesoară excelentă, care reușește să construiască împreună cu elevii săi rutinele de analiză literară și gramaticală necesare examenelor naționale.

image13
Timeea Ionescu

Timeea Ionescu

Timeea Ionescu predă limba și literatura română. Este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București și pasionată de lumea literaturii. Cu o chemare în predarea și îndrumarea elevilor, se dedică să îi pregătească pentru examenele finale, oferindu-le nu doar cunoștințe solide, ci și încredere în propria lor capacitate de reușită. Este un bun specialist în literatură și lucrează excelent cu elevi de liceu.

Ilie Raluca

Ilie Raluca predă limba și literatura română într-o manieră interactivă, este prietenoasă și îi face pe elevi să se simtă relaxați în timpul ședințelor de pregătire, dar asigrură în același timp și eficiență. Valorile pe care le promovează sunt: munca asiduă, încrederea și cooperarea. Scopul este  dezvoltarea capacității de integrare a noilor informații într-un context cognitiv mai larg și pregătirea specifică a elevilor pentru examenele de Evaluare Națională și de Bacalaureat.

Raluca
iacob-Gabriel

Mihai-Gabriel Iacob

Mihai-Gabriel Iacob predă Limba și Literatura Română și Engleză. Deși este foarte tânăr, are abilități de pedagog rar întâlnite și o inteligență emoțională care îi permite să-i câștige de partea lui (și a materiei predate) chiar și pe cei mai reticenți dintre copii. Are foarte multă răbdare și este un pedagog realmente dedicat – calități care sunt consecință a unui caracter deosebit.

La fiecare ședință de pregătire cu elevii, profesorul furnizează materiale tehnoredactate relevante pentru programa școlară și pentru examenele internaționale (Cambridge, Ielts etc.). Abordarea lui se concentrează mai întâi pe înțelegerea progresivă a conceptelor gramaticale sau literare, urmată de aplicații practice care au un scop didactic.

Gabriela-Florinela Cristea

Gabriela-Florinela Cristea este profesoară de limba și literatura română din 2010. A predat la Colegiul Național G. Coșbuc și la mai multe școli gimnaziale, ceea ce i-a dat ocazia să cunoască și să se plieze pe diferite stiluri de învățare ale elevilor. În afara cursurilor de formare continuă specifice domeniului ei, a căutat mereu să își lărgească aria de cunoaștere și competențele, aducând în profesia aleasă elemente de noutate din domenii conexe, precum Storytelling și Creative Writing.

image1
image6

Daniela Sbiera

Daniela Sbiera predă limba și literatura română și limba germană. Absolventă a Facultății de Litere, specializarea română-germană, este o profesoară foarte creativă și empatică, pasionată de literatură. Ședințele ei de pregătire cu elevii sunt conviviale, relaxate, în virtutea bucuriei ei de a lucra cu copii și adolescenți, dar nu mai puțin riguroase.

Dorian-Raul Crăciun

Dorian-Raul Crăciun este profesorul nostru de istorie, cu o experiență de predare de aproape douăzeci de ani. A absolvit Facultatea de Istorie-Arheologie în 2002. În același an, a devenit profesor titular de istorie în învățământul preuniversitar. Ține meditații la istorie pentru bacalaureat și admiterea la Academia de poliție. Este și instructor și jucător de șah.

image2
image19

Elena Dinu

Elena Dinu predă geografie de patru ani în învățământul gimnazial și de un an la Mathesis. Prin pasiunea pentru geografie și abilitățile ei pedagogice remarcabile, elevii pe care-i pregătește pentru bac au rezultate excepționale.

Emanuel Nițe

Emanuel Nițe predă Biologia pentru admitere la Facultatea de Mmedicină, Bacalaureat si liceu. Folosește metode interactive, cele mai bune și mai noi materiale apărute în limba română și în engleză, teste personalizate, scheme si desene special realizate pentru fiecare elev. Este unul dintre cei mai vechi și mai buni profesori ai Centrului Mathesis. În cazul elevilor pregătiți de Emanuel Nițe nu au existat niciodată rezultate slabe la examene sau nemulțumiri. Dimpotrivă, este unul dintre cei mai solicitați profesori ai noștri, fiind permanet recomandat de acturalii sau foștii săi elevi.

Emanuel Nite
image20

Ioana Petrescu

Ioana Petrescu predă biologie. Absolventă a Facultății de Medicină şi Farmacie Carol Davila, ține de 5 ani meditații la biologie pentru bac și admitere. Folosește multe scheme şi video-uri interactive. Ioana a absolvit și Japoneză-Engleză la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, așa încât contăm pe ea și pentru cursuri de japoneză.

Maria Nestian

Maria Nestian predă biologie și chimie pentru gimnaziu și liceu, dar și pentru bacalaureat și admitere la facultate. Studentă în anul V la Facultatea de Medicină Veterinară din București, este o profesoară foarte dedicată celor două materii și elevilor ei. Își concepe schemele și fișele de lucru cu pasiune și acribie.

image12
image14

Andreea Broască

Andreea Broască predă franceză și italiană de 5 ani. Absolventă de franceză-italiană a Facultății de Limbi și Literaturi Străine în cadrul Universității din București, Andreea a urmat un master francofon la Științe politice și la EHESS (École des Hautes Études en Sciences Sociales). Înscrisă la un doctorat francofon în cadrul Facultății de Științe politice, își dedică timpul „neacademic” copiilor, adolescenților și adulților care vor să învețe sau să-și aprofundeze franceza și italiana.

Radu Rădulescu

Radu Rădulescu este profesor de engleză. Absolvent de Limbi Moderne Aplicate, Engleză-Franceză al Universității din București, are o engleză impecabilă. Practică, în măsura în care elevii lui sunt de acord, „imersiunea lingvistică”, adică vorbește numai în engleză cu ei, făcând apel și la o comunicare gestuală și vizuală, acolo unde este cazul. Ședințele cu Radu sunt interactive iar noțiunile de gramatică sunt consolidate printr-o abordare globală care integrează lexicul și conversația, adesea dublate de documente audio și video care privilegiază engleza actuală vorbită.

image17
image8

Cristina Căpățână

Cristina Căpățână este profesoară de germană. Absolventă de engleză-germană (2010) a Universității din București, cu studii post-universitare de teologie la Neuendettelsau și Moritzburg în perioada 2015-2017, predă germana de șase ani la școli germane din București. Urmează din 2020 programul „Pedagogia învățământului primar și preșcolar” în cadrul Universității din București. Elevii ei de la Mathesis, copii sau adulți, au făcut progrese solide, într-o atmosferă de lucru foarte cal

Paula Toma

Paula Toma predă chineză și franceză. Absolventă a secţiei Chineză-Franceză din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a Masteratului de Studii Est-Asiatice (Universitatea din București), în 2016-2018 a beneficiat de o bursă bilaterală româno-chineză la Universitatea de Limbi Străine din Shanghai. Este cercetător şi coordonator al proiectului „China la zi” în cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion C. Brătianu”, Academia Română, și masterandă în anul III la Universitatea de Studii Politice şi Juridice din Beijing, specializarea Relaţii Internaţionale (cursuri cu predare în limba chineză). În 2019, a câștigat Marele Premiu la Etapa Naţională a Concursului Internaţional „Podul Limbii Chineze”, reprezentând România la Etapa Internaţională organizată în oraşul Changsha, China. A tradus din chineză cărți cu profil ştiinţific şi tehnic.

image9
Madalina

Mădălina Simion

Mădălina Simion este absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației, specializarea Psihologie. În prezent este masterandă în cadrul aceleiași facultăți. Și-a început activitatea didactică în urmă cu trei ani, din dorința de a împărtăși cunoștințele acumulate de-a lungul timpului în domeniul psihologiei, cu elevii inyteresați de această materie. Oferă meditații atât pentru examenul de bacalaureat, cât și pentru admiterea la facultate (UB, UBB Cluj și SNSPA). Materialele folosite în procesul de învățare au o structură bine organizată, cu exemple interactive adaptate personalității fiecărui elev, pentru a-i facilita procesul de înțelegere. Mădălina este permanent foarte atentă la nevoile elevului și se adaptează la ele. 

Radu Zăgrean

Radu Zăgrean este profesor de tobe, chitară, ukulele și percuție manuală. Absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Radu cântă la tobe de la 14 ani și a făcut parte din numeroase trupe. Pentru mai multe detalii, îi puteți vizita site-ul personal: https://zrm-music.ro/

image18

Cine suntem

Centrul de meditații și cursuri de limbi străine Mathesis este fondat de Patricia Apostol și Paul Mihalache, care colaborează cu profesori dedicați, specialiști în domeniile lor și excelenți pedagogi.

Patricia Apostol (n. 1988) este asistent universitar asociat la Departamentul de Limbă și literatură franceză din cadrul Facultății de Limbi și literaturi străine a Universității din București și cercetător asociat la CEREFREA (Centre Régional Francophone de Recherches Avancées en Sciences Sociales) Villa Noël. Absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine, specializarea Franceză-Română, și a Facultății de Litere, specializarea Comunicare și Relații Publice, ambele la Universitatea din București, a urmat un Masterat în Teorie literară și comparată (prilejul întâlnirii cu Paul Mihalache) și unul în Studii franceze și francofone la aceeași Universitate. Doctor în filologie, a publicat articole de teorie literară, filosofie și estetică în volume naționale și franțuzești și un volum de autor dedicat literalității în literatură și pictură la Editura Ars Docendi (Universitatea din București). Bursa Academiei Române (2015) i-a permis să-și consolideze cercetarea doctorală din cadrul CESI (Centrul de excelență în studiul Imaginii, Universitatea din București) la Sorbona și la Paris-Diderot. Ulterior, Bursa Guvernului francez (2018 și 2019) i-a oferit două stagii post-doctorale la Paris în cadrul Departamentului de Filosofie de la Paris-Nanterre (Laboratorul Istoria artelor și reprezentărilor). A predat franceză la Renault și GDF (în București). Din 2011 ține meditații la franceză.

Paul Mihalache (n. 1982) este profesor de filosofie și logică. Aboslvent al Facultății de Filosofie din cadrul Universității din București, a urmat un Masterat în Filosofie și un Masterat în Teorie literară și literatură comparată la Universitatea din București și un Masterat în Literatură Universală și Comparată la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Doctor în filologie, a fost lector asociat la Catedra de Literatură universală și comparată de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A publicat eseuri și critică literară în Observator cultural, Tribuna, Vatra Românească și alte reviste. Poet și prozator, a publicat patru volume de autor (poezie, proză scurtă și roman) distinse cu diferite premii, printre care „Premiul pentru cel mai bun tânăr prozator al anului 2011”, pentru romanul Târg de arlechini. În afară de filosofie și literatură, este pasionat de limba și cultura engleză și de șah. A tradus peste zece cărți din limba engleză pentru editurile Curtea Veche și All. Din 2005 ține meditații la limba engleză. Deține categoria I la șah, numeroase premii la turnee naționale și internaționale, un loc III la Campionatul național (ELO <2000) în 2018 și două locuri IV la Campionatul european (ELO <2000) din Muntenegru (2018) și Grecia (2019). Din 2013 este consilier pentru dezvoltare personală, în urma absolvirii cursurilor de Consilier pentru dezvoltare personală, acreditate de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale.

Profesori

Cristina Mocanu-Vargancsik

Cristina Mocanu-Vargancsik este profesor de matematică și statistică, cu 25 de ani de experiență. A absolvit Facultatea de Matematică în Iași, un Master în Matematică și Studii aprofundate în Optimizare. Și-a început cariera didactică în Romania, unde a obținut toate gradele didactice. Între 2007 și 2021, a predat în școli internaționale din Emiratele Arabe Unite, Qatar și Kuwait, urmând curricula britanică și americană, precum și trei ani în învățământul superior. De-a lungul carierei, elevii ei au obținut rezultate remarcabile la Evaluarea Națională și la Bacalaureat în România, iar în străinătate la IGCSE, AS și A level în sistemul britanic, SAT, AP în sistemul american, atât la matematică, cât și la statistică. Din noiembrie 2021 s-a alăturat echipei Mathesis.

image7
genoveva-marin

Marin Genoveva

Marin Genoveva este profesoară de Matematică. Cu o experiență de peste 10 ani în predarea acestei frumoase materii, doresc să asigur părinții elevilor că rezultatele obținute sunt foarte bune. Predau pentru orice nivel, inclusiv pt examen de capacitate și bacalaureat. Pot lucra atât individual, cât și cu grupe. Folosesc o metodă pedagogică care a dus până acum la consolidarea încrederii în sine a elevului, astfel încât acesta va solicita ieșirea la tablă (la șocală) după primele două sau trei ședințe.

capsa

Radu Capșa

Radu Capșa predă Matematica la Universitatea din București, unde ține un un curs tutorial pentru studenții de anul I. Predă, de asemenea, cu multă pasiune și entuziasm elevilor de gimnaziu și liceu, în special celor care se pregătesc pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat. În cadrul ședințelor sale se pune accentul pe înțelegere și exersare. De asemenea, obișnuiește să dea exemple și să facă analogii cu situații practice din viața cotidiană, pentru ca elevii să înțeleagă utilitatea practică a matematicii și să o învețe cu plăcere.

ruxandra

Ruxandra Rădulescu

Ruxandra Rădulescu este profesoară de Logică și Filosofie. Are o experiență vastă cu copiii, începând să activeze în domeniul pedagogic încă de când era în liceu, în cadrul programelor de voluntariat, unde preda matematică și logică. Ca fostă olimpică la logică și absolventă a Facultății de Filosofie din București, Ruxandra a hotărât să facă din pasiunea ei chiar parcursul profesional și să transmită și altora cunoștințele pe care le are. Vorbește fluent engleza, fiind fostă studentă și a Universității Groningen, din Olanda. Metoda ei pedagogică se axează pe persoana pe care o are în față, adaptând felul în care predă la necesitățile și înclinațiile cursanților.

De asemenea, predă Matematica pentru elevi de școală primară și de gimnaziu.

Diana Cîmpineanu

Diana Cîmpineanu este profesoară de Limba și Literatura Franceză. A absolvit Facultatea de Litere, secția Română-Franceză și, în prezent, este masterandă în cadul aceleeași facultăți. Este o fire deschisă, prietenoasă și reușește să transmită elevilor entuziasmul ei pentru literatură. A reușit să colaboreze foarte bine inclusiv cu elevi cu dislexie.

fccd4a4f-d3a5-4cf5-b78f-da8cc6fc900b
image15

Mirela Grigoraș

Mirela Grigoraș predă matematică. A absolvit Facultatea de Matematică și Informatică din București și a urmat modulul psihopedagogic. Este pasionată de matematică, caldă și extrem de riguroasă și este îndrăgită de toți elevii ei, de la copii de la școala generală până la adolescenți în prag de Bacalaureat.

image1

Gabriela-Florinela Cristea

Gabriela-Florinela Cristea este profesoară de limba și literatura română din 2010. A predat la Colegiul Național G. Coșbuc și la mai multe școli gimnaziale, ceea ce i-a dat ocazia să cunoască și să se plieze pe diferite stiluri de învățare ale elevilor. În afara cursurilor de formare continuă specifice domeniului ei, a căutat mereu să își lărgească aria de cunoaștere și competențele, aducând în profesia aleasă elemente de noutate din domenii conexe, precum Storytelling și Creative Writing.

Andreea Fasolă

Andreea Fasolă ține meditații la limba și literatura română. Absolventă a Facultății de Litere în cadrul Universității din București, urmează acum Masteratul de Didactici ale disciplinelor filologice. Este o profesoară excelentă, care reușește să construiască împreună cu elevii săi rutinele de analiză literară și gramaticală necesare examenelor naționale.

image13
Timeea Ionescu

Timeea Ionescu

Timeea Ionescu predă limba și literatura română. Este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București și pasionată de lumea literaturii. Cu o chemare în predarea și îndrumarea elevilor, se dedică să îi pregătească pentru examenele finale, oferindu-le nu doar cunoștințe solide, ci și încredere în propria lor capacitate de reușită. Este un bun specialist în literatură și lucrează excelent cu elevi de liceu.

Raluca

Ilie Raluca

Ilie Raluca predă limba și literatura română într-o manieră interactivă, este prietenoasă și îi face pe elevi să se simtă relaxați în timpul ședințelor de pregătire, dar asigrură în același timp și eficiență. Valorile pe care le promovează sunt: munca asiduă, încrederea și cooperarea. Scopul este  dezvoltarea capacității de integrare a noilor informații într-un context cognitiv mai larg și pregătirea specifică a elevilor pentru examenele de Evaluare Națională și de Bacalaureat.

iacob-Gabriel

Mihai-Gabriel Iacob

Mihai-Gabriel Iacob predă Limba și Literatura Română și Engleză. Deși este foarte tânăr, are abilități de pedagog rar întâlnite și o inteligență emoțională care îi permite să-i câștige de partea lui (și a materiei predate) chiar și pe cei mai reticenți dintre copii. Are foarte multă răbdare și este un pedagog realmente dedicat – calități care sunt consecință a unui caracter deosebit.

La fiecare ședință de pregătire cu elevii, profesorul furnizează materiale tehnoredactate relevante pentru programa școlară și pentru examenele internaționale (Cambridge, Ielts etc.). Abordarea lui se concentrează mai întâi pe înțelegerea progresivă a conceptelor gramaticale sau literare, urmată de aplicații practice care au un scop didactic.

image6

Daniela Sbiera

Daniela Sbiera predă limba și literatura română și limba germană. Absolventă a Facultății de Litere, specializarea română-germană, este o profesoară foarte creativă și empatică, pasionată de literatură. Ședințele ei de pregătire cu elevii sunt conviviale, relaxate, în virtutea bucuriei ei de a lucra cu copii și adolescenți, dar nu mai puțin riguroase.

image2

Dorian-Raul Crăciun

Dorian-Raul Crăciun este profesorul nostru de istorie, cu o experiență de predare de aproape douăzeci de ani. A absolvit Facultatea de Istorie-Arheologie în 2002. În același an, a devenit profesor titular de istorie în învățământul preuniversitar. Ține meditații la istorie pentru bacalaureat și admiterea la Academia de poliție. Este și instructor și jucător de șah.

Elena Dinu

Elena Dinu predă geografie de patru ani în învățământul gimnazial și de un an la Mathesis. Prin pasiunea pentru geografie și abilitățile ei pedagogice remarcabile, elevii pe care-i pregătește pentru bac au rezultate excepționale.

image19
Emanuel Nite

Emanuel Nițe

Emanuel Nițe predă Biologia pentru admitere la Facultatea de Mmedicină, Bacalaureat si liceu. Folosește metode interactive, cele mai bune și mai noi materiale apărute în limba română și în engleză, teste personalizate, scheme si desene special realizate pentru fiecare elev. Este unul dintre cei mai vechi și mai buni profesori ai Centrului Mathesis. În cazul elevilor pregătiți de Emanuel Nițe nu au existat niciodată rezultate slabe la examene sau nemulțumiri. Dimpotrivă, este unul dintre cei mai solicitați profesori ai noștri, fiind permanet recomandat de acturalii sau foștii săi elevi.

image20

Ioana Petrescu

Ioana Petrescu predă biologie. Absolventă a Facultății de Medicină şi Farmacie Carol Davila, ține de 5 ani meditații la biologie pentru bac și admitere. Folosește multe scheme şi video-uri interactive. Ioana a absolvit și Japoneză-Engleză la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, așa încât contăm pe ea și pentru cursuri de japoneză.

Maria Nestian

Maria Nestian predă biologie și chimie pentru gimnaziu și liceu, dar și pentru bacalaureat și admitere la facultate. Studentă în anul V la Facultatea de Medicină Veterinară din București, este o profesoară foarte dedicată celor două materii și elevilor ei. Își concepe schemele și fișele de lucru cu pasiune și acribie.

image12
image17

Radu Rădulescu

Radu Rădulescu este profesor de engleză. Absolvent de Limbi Moderne Aplicate, Engleză-Franceză al Universității din București, are o engleză impecabilă. Practică, în măsura în care elevii lui sunt de acord, „imersiunea lingvistică”, adică vorbește numai în engleză cu ei, făcând apel și la o comunicare gestuală și vizuală, acolo unde este cazul. Ședințele cu Radu sunt interactive iar noțiunile de gramatică sunt consolidate printr-o abordare globală care integrează lexicul și conversația, adesea dublate de documente audio și video care privilegiază engleza actuală vorbită.

Andreea Broască

Andreea Broască predă franceză și italiană de 5 ani. Absolventă de franceză-italiană a Facultății de Limbi și Literaturi Străine în cadrul Universității din București, Andreea a urmat un master francofon la Științe politice și la EHESS (École des Hautes Études en Sciences Sociales). Înscrisă la un doctorat francofon în cadrul Facultății de Științe politice, își dedică timpul „neacademic” copiilor, adolescenților și adulților care vor să învețe sau să-și aprofundeze franceza și italiana.

image14

Cristina Căpățână

Cristina Căpățână este profesoară de germană. Absolventă de engleză-germană (2010) a Universității din București, cu studii post-universitare de teologie la Neuendettelsau și Moritzburg în perioada 2015-2017, predă germana de șase ani la școli germane din București. Urmează din 2020 programul „Pedagogia învățământului primar și preșcolar” în cadrul Universității din București. Elevii ei de la Mathesis, copii sau adulți, au făcut progrese solide, într-o atmosferă de lucru foarte cal

image8
image9

Paula Toma

Paula Toma predă chineză și franceză. Absolventă a secţiei Chineză-Franceză din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a Masteratului de Studii Est-Asiatice (Universitatea din București), în 2016-2018 a beneficiat de o bursă bilaterală româno-chineză la Universitatea de Limbi Străine din Shanghai. Este cercetător şi coordonator al proiectului „China la zi” în cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion C. Brătianu”, Academia Română, și masterandă în anul III la Universitatea de Studii Politice şi Juridice din Beijing, specializarea Relaţii Internaţionale (cursuri cu predare în limba chineză). În 2019, a câștigat Marele Premiu la Etapa Naţională a Concursului Internaţional „Podul Limbii Chineze”, reprezentând România la Etapa Internaţională organizată în oraşul Changsha, China. A tradus din chineză cărți cu profil ştiinţific şi tehnic.

Madalina

Mădălina Simion

Mădălina Simion este absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației, specializarea Psihologie. În prezent este masterandă în cadrul aceleiași facultăți. Și-a început activitatea didactică în urmă cu trei ani, din dorința de a împărtăși cunoștințele acumulate de-a lungul timpului în domeniul psihologiei, cu elevii inyteresați de această materie. Oferă meditații atât pentru examenul de bacalaureat, cât și pentru admiterea la facultate (UB, UBB Cluj și SNSPA). Materialele folosite în procesul de învățare au o structură bine organizată, cu exemple interactive adaptate personalității fiecărui elev, pentru a-i facilita procesul de înțelegere. Mădălina este permanent foarte atentă la nevoile elevului și se adaptează la ele. 

image18

Radu Zăgrean

Radu Zăgrean este profesor de tobe, chitară, ukulele și percuție manuală. Absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Radu cântă la tobe de la 14 ani și a făcut parte din numeroase trupe. Pentru mai multe detalii, îi puteți vizita site-ul personal: https://zrm-music.ro/

Conceptul nostru

Mathesis este un centru de meditații și cursuri de limbi străine dedicat copiilor, adolescenților și adulților care vizează dobândirea sau consolidarea unor cunoștințe și competențe și îmbunătățirea, până la excelență, a performanțelor lor. 

Profesorii de la Mathesis se angajează într-o misiune formativă care se revendică deopotrivă din didactica modernă, privilegiind axa predare-învățare-evaluare centrată pe elev, în răspărul dimensiunii magistro-centriste a didacticii tradiționale, și din filosofia lui John Locke, partizanul unei pedagogii fundamentate pe individualitatea elevului și personalizate în funcție de profilul cognitiv, ritmul și sensibilitatea lui. În spiritul acestei abordări, Mathesis oferă o evaluare inițială gratuită, în urma căreia se stabilesc obiectivele și metodele specifice de predare, în acord cu nivelul de pornire al elevului și cu profilul lui psiho-pedagogic.

Echipa Mathesis este formată atât din profesori tineri, cât și din cadre didactice cu multă experiență, care concep o „ședință” de meditație sau de curs ca pe o întâlnire „chimică” fructuoasă, care nu stă numai în livrarea unor conținuturi, ci și în deschiderea apetitului interogativ și formarea gândirii critice.

Vă propunem:

  • pregătire individuală, în grupe de 2 persoane sau de 3-6 persoane la toate materiile școlare pentru ciclurile I-IV, V-VIII, IX-XII
  • pregătire pentru examenele de Evaluare națională, Bacalaureat și Admitere la facultate
  • cursuri de limbi străine individuale și de grup, într-o paletă lingvistică largă, de la engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, portugheză până la hindi, chineză, arabă
  • lecții de șah
  • ateliere creative pentru copii și adolescenți: cluburi de lectură, ateliere de creative writing, ateliere de filosofie.
  • consiliere pentru dezvoltare personală

Mathesis încurajează diferențele și creativitatea și constituie, înainte de toate, un spațiu de reflecție și de studiu într-o atmosferă relaxată.